A Sötét Anya

A kép amelyet választottál, a Sötét Anya archetípusához kapcsolódik.

Ez az életkör utolsó, 12. archetípusa, annak is az az aspektusa, mely leginkább az élet-halál-élet körforgására utal. A fény a távolban az újjászületés fénye. Kapcsolódik a halálhoz, az elmúláshoz, a búcsúhoz, a gyászhoz, a megsemmisüléshez.

Életünk krízis helyzeteiben is megjelenhet ez a minőség, vagy ha eltávozunk egy helyről, helyzetből, élethelyzetből, vagy már megszünt a dolgunk ott ahol jelenleg vagyunk, de nem tudunk továbblépni, segíthet ennek az archetípusnak az energiája.

A legnagyobb erőforrása, a következő ciklusnak a már derengő fénye, amit visszanézve nem, csak előre nézve láthatunk meg, még akkor is ha úgy tűnik, hogy előre nézve csak a rémisztő nagy semmit látjuk. Ha eloszlanak a félelmek, a derengő fény is felsejlik majd.

Ha ezt az archetípust éled, eleven lehet most az életedben az elmúlás, a végesség, vagy akár a veszteség megélése. A félelem és a ragaszkodás elengedését a jövőben felsejlő új lehetőségek segíthetik. Ehhez előre kell nézni. Csak előre, mert visszanézve már nincs semmi ami támogatna. Valóságos újjászületés előtt állsz. Ha erre fókuszálsz, bevonzod és meglátod az ebben rejlő végtelen lehetőséget.

Segítő kérdések lehetnek: Minek születhetek újjá? Mi aza nagyszerűség amivé válhatok ennek a folyamatnak a végére? Merre nézzek, mire figyeljek, hogy megleljem a fényt az alagút végén? Ki és mi segíthet elengednem a félelmet és a ragaszkodást?

Segítő mantra lehet: Keletről jön a fény, nyugaton megpihen, minden lét elmúlik nem múlik semmi sem. Halálba születek, születve meghalok, egyszerre kigyúlnak, s kihunynak csillagok.

A Nő 12-szer prémium csoportban minden hónapban egy új archetípussal foglalkozunk.

Játékokkal, feladatokkal, kihívásokkal, gyakorlatokkal integráljuk az életünkbe mindezt egy női körben, ahol az összetartozás, a támogatás, a megtartó erő, az őszinte megosztások nagyban hozzájárulnak ezek elmélyítéséhez.

Vajon melyik archetípus jellemzi még az életedet?
Melyik lenne most leginkább támogató a számodra?
Melyik lenne az, amit ha magadhoz ölelnél, nőiségeden esett sebek begyógyulnának?
Melyik az, ami jelen van az életedben, de annyi bírálat és ítélet éri, hogy nem tudod az erőforrásait a magad számára táplálóvá tenni?
A Lány, a Szűz, a Vérnővér, a Szerető, az Anya, a Bába, az Amazon, a Matriarcha, a Papnő, a Varázslónő, a Vénség, vagy a Sötét Anya?

Szeretettel invitállak meg Téged is erre a közös utazásra.

Csatlakozni szeretnék a csoporthoz!