A választás hatalma

Ha mást szeretnél az életedben, mint ami van, ha változást szeretnél, akkor válassz mást. Ha valóban mást választottál, akkor attól a pillanattól mást teszel, mást gondolsz, mást hiszel. A választásnak hatalma van.

Ha gyógyulni akarsz, több pénzt szeretnél, boldogabb kapcsolatot szeretnél, jobb életet, több örömet, több szerencsét, nagyobb sikereket, de ugyanazt teszed, ugyanazt hiszed, ugyanazt gondolod, akkor nem választottál mást. 

Ha azért választod az életet, mert rettegsz a haláltól, akkor nem választottad az életet, akkor félsz a haláltól. Ha azért szeretnél több pénzt, mert eleged van a pénzügyi nehézségekből, akkor nem választottad a pénzt, csak meg akarsz szabadulni a frusztrációdtól. 

Ha azért választod a szerencsét, mert más esélyét nem látod, hogy jobb életed legyen, akkor csak elismerted a tehetetlenséged és várod a csodát. 

Az életet választani azt jelenti, hogy hajlandó vagy elköteleződni az élet élése mellett könnyedén, ragyogva és örömmel.

Ha jobb kapcsolatot akarsz, akkor hajlandó vagy elköteleződni önmagad mellett és gyermeki kíváncsisággal tekinteni a világra, hogy kik lehetnek a játszótársaid. 

Ha több örömet szeretnél, akkor életed iránytűjét az örömre kalibrálod és nem alkuszol meg még egy kis szenvedéssel a jövőben remélt öröm kedvéért. Ha több szerencsét választasz, akkor megengedésbe kerülsz az irracionális éneddel. 

Ha több sikert választasz, akkor hajlandó vagy elismerni magad és nem vársz arra, hogy előbb a világ ismerjen el.

Ha elismered, hogy eddig is minden a Te választásod volt, többé nem hibáztatsz másokat. Nem hibáztatod magadat sem, mert az sem teremt semmit. Elismered magad, mert tudod, hogy tudsz teremteni. És ha mást szeretnél, akkor tudsz mást is teremteni. 

Amíg nem gondolsz mást, nem teszel mást, addig nem is választottál mást. Ha valamiben változást szeretnél, de nem változik mégsem, tedd fel a kérdést?

  • Mi az, amit ma másképp gondoltam, másképp tettem?
  • Mi az, amit másképp gondolhatok, másképp tehetek?
  • Milyen nézőpontjaim lehetnek itt, amik más valóságot teremtenek. 

Ha például egy gyógyulási folyamatra kijelentem, hogy ehhez idő kell, akkor kizártam a csodálatos gyógyulás lehetőségét. 

Itt jegyezném meg, hogy igazából gyógyulni senki nem szeretne. Valójában egészséget szeretnénk. Ha a gyógyulást kérjük, akkor a gyógyulás folyamata mellett köteleződtünk el, ami bármeddig is eltarthat. 

Gyógyulás helyett kérhetjük a könnyed, örömteli testet. Ha kijelentem, hogy csak hitelre tudok lakást venni, kizártam az összes többi lehetőséget. Milyen lehetőségeim vannak itt, amiket még nem kértem?

5 éve része a mindennapjaimnak az Access Consciousness.  Megtanított arra, hogy kérjek, kérdezzek, ahelyett, hogy a helyes, megfelelő fix nézőpontokat keressem. Amikor eleinte kérdeztem, ha ezt és ezt szeretném, mit tegyek? Azt mondták: Válaszd!A választás hatalma

A hajam égnek állt ettől. Valami mást vártam. Megmondják, mit csináljak, vagy valami varázslattal hozzásegítenek. De nem. 

Csak azt mondták válaszd. Nem igazán tudtam megfogni mit is jelent ez. Azóta látom, hogy minden, amit valójában választottam, az megjelent az életemben.

Ami nem jelent meg, azt mégsem választottam, vagy könnyebb volt elengedni, mint mást gondolni, mást tenni, vagyis az elengedést választottam. 

Óh, mondd, te mit választanál?