A varázslónő

A Papnő alámerülése és sallang mentesítése után, a hatalom szakaszából a Bölcsesség szakaszának első archetípusába, a Varázslónőbe érkezünk.

Az évkörben elfoglalt helye a november, magyar elnevezésében az Enyészet hava, mely híven kifejezi azt, ahogy a varázslónőben elenyészik a társadalmi konvencióknak való megfelelés, a látható és nem látható világ közötti határmezsgye.

A Varázslónő az alsó és felső világ közötti pengeélen dalolva táncol. Nem aggódva, egyensúlyozva imbolyog, hanem táncol, mert ismeri az alsó és a felsővilágot is, hatalma van felette, nem fél alászállni, vagy a magasba emelkedni. Nem ítéli meg, nem tagadja meg és nem fél egyiktől sem, ugyanakkor jelentőségtelivé sem teszi mindezt. Könnyedség és játékosság jellemzi.

A Varázslónő napszaka a napnyugta utáni esti, éjfél előtti éjszakai órák. A varázslat láthatatlan terét, dimenzióját, a fátyol mögötti világot jelképezve.

Holdja a legkarcsúbb csökkenő Holdsarló.

Archetipikusan a változó korban lévő nő. Ilyenkor olyan hormonális folyamatok zajlanak a testünkben, mely fokozottan képessé tesz a transzcendens tudatállapotok megélésére. Ilyenkor felfedezhetjük gyógyító, varázslatos képességeinket, látomások jöhetnek önmagunkról, másokról, vagy a világról.

A varázslatban is inkább a játékosság, a könnyedség a kísérletezés jellemzi.
Gyötrő változókori tüneteknél érdemes lehet felfedezni a bennünk lévő Varázslónőt.

Szabadon engedni a kreativitást és bátran megengedni az irracionális választásainkat.

A Varázslónő nem „társadalom kompatibilis”, de ez nem igazán érdekli, ezért a külvilág szemében lehet ő az őrült nő. Külsőségeiben is bátran felvállalja hóbortjait, merészsége öltözködésében, frizurájában, viselkedésében is megnyilvánulhat. Ez másokból ítéletet, irigységet, vagy inspirációt is kiválthat, de a Varázslónőt ez sem igazán érdekli. Örül, élvezi az életet. Nem csak az elvárásoknak való megfelelés enyészik el, de nem várja a világ elismerését sem. Nem lázadásból teszi ezt, nem szándékosan provokatív, varázslatait akár csendben, egyedül is megteszi, örömmel tölti el, ha hozzájárul a világ nagyobb békéjéhez, szeretetéhez, de nem fontos neki, hogy erről mások tudjanak, mint ahogy az elismerés sem motiválja, mégsem öncélú.Ha egy varázslattal eléri, hogy ne verje el a jég a termést -csak ő tudja- a világ azt fogja hinni, mázlijuk volt, de ez őt nem zavarja. A varázslatért varázsol, annak öröméért, játékosságáért.

A Változókori hormonális hatások a szexualitására is kihatással lehetnek, mely ezen a téren is nyitottabbá, kísérletezőbbé teheti. Akár része lehet olyan euforikus megélésekben, mely egy egészen új dimenzióját tárja fel a testiségnek. A tantra útját követve el lehet érni a megvilágosodást. Erre a nőknek ilyenkor nagyobb esélyük van, mint bármikor.

Az Életkörben a Varázslónő szemben álló párja a Szerető. Míg a Szerető a tüzet és a szenvedélyt páros elköteleződésben, valakivel, valamivel való összeolvadásban éli meg, itt a tűz és a szenvedély játékos, könnyed félelemmentes varázslásban és az élet élvezetében nyilvánul meg.

A Varázslónő minősége segíthet neked akkor, ha a céljaidtól, vágyaidtól a túlzott megfelelés távolít el, amikor mások, vagy akár önmagad szemében irracionális választásokat kellene hoznod.

Ilyenkor a Varázslónő napszakában, este 10-11 körül, mikor már csend vesz körül, gyújts egy gyertyát és kérd a Varázslónő minőségét, hogy nyilvánuljon meg benned és támogassa a folyamataidat, függetlenül attól, hogy épp mely archetípust éled az életedben.

Fedezd fel a varázslatos képességeidet!

Csatlakozz Te is a NŐ 12-szer online női körhöz!