Holdkunyhó mesék

Ma, hajnalban eleredt a holdvérem. Felébresztett és arra kért írjak róla.

A holdidőnk, a vértanú. Az örökkévaló élet-halál-élet körforgásának a vértanúja.
Mégis alig beszélünk róla, pedig annyi arca van.

A Kegyetlen Istennő

Ami úgy érkezik, mintha egy hideg kéz facsarná, csavarná a méhet. Az egész testet megrázó fájdalmat okozva. Kínozva, térdre kényszerítve, meggörbítve. Nehéz ilyenkor úgy tekinteni rá, mint az élet záloga. Inkább átkozom és tehetetlenül fetrengek véráldozatom oltárán. A Kegyetlen Istennő megszelídíthető. Tisztelettel, elismeréssel, figyelemmel, Áldást hozóvá válhat.

A Nyári Zápor

Ami úgy érkezik, mint amikor nyáron a rekkenő hőségben, amikor a levegő sem mozdul, de érezzük, hogy jönni fog a felhőszakadás. Várjuk, nagyon várjuk, mert tudjuk, érezzük, hogy frissességet hoz, de amíg várjuk, addig ott van bennünk a nyomás, a feszültség, ingerlékenyek vagyunk, aztán amikor jön a dörgés, villámlás és meghasad az ég és ömleni kezd az eső. Ebben a pillanatban feloszlik a nyomás és a feszültség, a megkönnyebbülés energiája árad szét és a pusztító, villámló részünk, táplálóvá, éltetővé válik.

Az Ősanya

Mellfeszüléssel jelzi érkeztét, akár már egy héttel is hamarabb. A mellek érzékenysége folyamatosan tudatunkban tartja mellük létezését, ezért szexuálisabbá teszi a kisugárzásunk. Táplálóbbá válik az energiánk, hiszen a melleink az új élet táplálását, örömét és gyönyörét hivatott szolgálni. Bármekkora keblekkel is rendelkezzünk ilyenkor hatalmasnak, ringónak, teltnek, érzékeljük. A melleik jelzik, hogy felkészültünk a táplálásra és hamarosan az új ciklus új növekvő szakaszában készek vagyunk teremtményeinket táplálni.

Az Öregasszony

Napokon keresztül fáradt barnás pecsétet hagy érkezte előtt. Zavaró, mert még nincs, de mégis már „koszol” fáraszt. Olyan, mint az anyós, aki állandóan dödög.. Aztán ugyanígy távozik. Amikor már lényegében elment még napokig pecsételget. A ciklusod több, mint a felében foglalkoztat. Nehéz őt szeretni. Tudod, hogy kéne, tudod, hogy jó, hogy van, legalábbis néha tudsz így gondolni rá, de az igazság az, hogy inkább idegesít. Nem tudod mit akar mondani, nem tudod, kell-e odafigyelni rá, vagy sem és mert állandóan ott van, fárasztó. Amikor a francba kívánod, akkor meg szembejön egy „szeresd és öleld át a menstruációd” és akkor meg igyekszel szeretni őt, kicsit bűntudatod lesz. Pont olyan, mint egy anyós, az anyósviccekből. Meg kell fiatalítani. Intim tornával, fiatalító energetikai kezelésekkel, női gyógyfüvekkel, cickafark, palástfű és illóolajokkal. Ha figyelmet kap abba fogja hagyni a „dödögést” .

A Fantom

Na ez, az amelyik úgy van, hogy nincs. Mégis attól van, hogy várod. Kéne, hogy jöjjön, de nem jön. Tudod, hogy nem lehetsz áldott állapotban, így aztán ez egy áldatlan állapot. Agyalsz, hogy hol van már. Akkor már nem is jön többet? Vagy csak késik, esetleg kimarad? Elkezdődött a változókor, vagy van valami hormonbajom? Minden nap úgy indulsz el otthonról, hegy fel legyél készülve, ha bárhol érkezik. Számolgatsz, ha ekkor, vagy akkor jön, akkor előre láthatólag keresztbe húzza-e a nyaralást, egy romantikus hétvégét, vagy egy tempós időszakot, mikor minden erődre szükséged lenne. Szóval, attól van nagyon intenzíven, hogy nincs. Aztán általában jön és még örülsz is. Mint amikor az elcsavargott gyereket nem szidjuk, mert örülünk, hogy megvan.

Az Áldó Istennő

Finoman jelzi érkeztét, mint egy dáma, akit az illata jelez előre, vagy egy lágy szellő, esetleg egy tündéres csillámporszórás. A lényeg, hogy tudod, hogy jön és tisztelettel, örömmel, áhítattal várod. Soha nem gyötör meg. Finom intuitív álmokat hoz, gyengéden mutatja be a véráldozatot az élet oltárán. Szeretsz hozzá kapcsolódni. Nem véreztet ki, csak annyit vesz el, ami épp a megújulást, felfrissülést szolgálja. A te áldozat felajánlásod és az ő áldozat elfogadása egyensúlyban van.

A Vezeklő Szűz

Érkezhet fájdalmakkal, vagy anélkül, ami biztos, hogy rengeteg véredet veszi.
Legyengít, elveszi az életerőd, az életkedved. Egy óra alatt átáztatsz egy extra tampont és egy extra betétet. Bezárva tart, vagy őrült erőfeszítést, kellemetlenséget okoz, ha közben tenned kell a dolgodat, mint máskor. A Vezeklő Szűz olyan „bűnökért” mutat be véráldozatot, melyet a női létünk során elkövettünk és soha nem nyert megbocsátást. Ezek lehetnek személyes „bűneink” vagy kollektív női „bűnökért” vállalt vezeklés. Művi, vagy spontán vetélés, szexuális csáberővel való visszaélés, vagy bemocskolódás, szülés, nőgyógyászati beavatkozás közbeni abúzus. Erendendő bűn, „bűnök átvállalása”, más nőkkel szembeni vétség. A Vezeklő Szüzet fel kell oldozni! Ezek a bűnök valójában nem léteznek, ezért tettem idézőjelbe, a bűntudattal, tudattalan bűntudattal tartjuk fenn ezeket és idézzük meg vele a Vezeklő Szüzet.

A Talmi Szűz

Amikor fogamzásgátlót szedünk, ő érkezik hozzánk. Mesterségesen lett létrehozva. A testünk hormonálisan, funkcionálisan nem működik nőként. A Talmi Szűzet pont azért szeretjük, mert sok gondot nem okoz. Nem fáj, nem görcsöl, mindig pontosan érkezik, kis véráldozatot kíván csak, kiszámítható és akár át is ugorható, hogy ne zavarjon meg egy nyaralást. Szóval ő minden, ami egy NŐ nem. A Talmi Szűz, nem az élet záloga, nem az örökkévaló élet-halál-élet körforgásának szimbóluma. Csak olyan, mintha…….

A Szeszélyes Istennő

Sosem jön pontosan. Hol előbb kicsit, hol később, de sosem csúszik annyit, hogy igazából „szóvá tegyük”. Hol úgy jön, mint a Nyári zápor, hol úgy, mint a Kegyetlen Istennő, máskor az Áldást hozó, vagy az Ősanya, van, hogy ezeket kombinálja. Általában könnyen kezelhető, mert szeszélyessége abban áll, hogy könnyen rákapcsolódik mások holdidőjére, ami befolyásolja. Így van, hogy mások mellfeszülésével kapcsolódunk, vagy görcseivel, feszültségeivel és van amikor erősebben kapcsolódunk a Holdhoz.Ez azt jelzi számunkra, hogy van képességünk a Nőket és a Földanyát gyógyítani, a kapcsolódási képességünk, az azonosulás révén. Amikor elismerjük ezt, már nem kell mások tüneteihez kapcsolódnunk ahhoz, hogy ez működjön. A saját ciklus kiismeréséhez, szinte elkerülhetetlen lenne az elvonulás, de lehet, hogy női szövetségünk révén, a „saját ciklus” annyira nem is fontos, hogy elkülönüljön. A szeszélyességet is lehet könnyedén kezelni.

Csatlakozz Te is a NŐ 12-szer online női körhöz!