Interjú Bérces Virággal

Először is nagyon köszönöm, hogy elfogadtad a meghívásomat erre a beszélgetésre. Tudom, hogy nagyon sok mindennel foglalkozol, többek között dúlaként, vagyis asszonytárs segítőként járulsz hozzá azoknak a nőknek a tudatosságához, akik hozzád fordulnak a nőiségükkel kapcsolatban. Ehhez kapcsolódik és szerves része, egy másik tevékenységed, a Nő 12-szer, ahol egy online női kör keretében teszed mindezt.

Mi indított el ezen az úton, mi volt a motivációd?

A nőkkel való foglalkozás nem volt kitűzött cél. Ami elindított ebben, a két gyermekem születése volt. Az első szülésem nagyon nehéz volt. Ahogy a szülés élményét próbáltam feldolgozni, folyamatosan az volt bennem –nem lehet, hogy a szülés ennyire nehéz legyen, hogy ilyen körülmények között kelljen világra hozni egy gyereket, és ilyen negatív élményekkel! Ezt követően autodidakta módon dolgoztam fel ezt az élményt, rengeteget olvastam hozzá, sokat informálódtam, kutakodtam a szülés témájában. Ezek mind megerősítették a gyanúmat, hogy nem kell egy szülésnek ilyen nehéznek lennie. Két évvel később a lányom születése is bizonyította, hogy a szülés valóban lehet egy csodálatos, életre szóló, erőforrást nyújtó élmény. Könnyű és gyors, mert természetes és félelem nélküli volt. A félelem mentességből adódóan szinte alig éreztem a vajúdásnál fájdalmat, és csak az utolsó fél-egy órában lépett fel erőteljesebb fájdalom. Ez visszaigazolta, nem kell, hogy a szülés brutális nehézséggel, kínokkal és beavatkozások tömkelegével járjon. A második szülésélményem felülírta és begyógyította az első szülésem csorbáit, mégis tovább kutakodtam a témában, mely során eljutottam egészen a női misztériumokig.

A női létből, a nőiségből fakad természetszerűen a szülés képessége. Ez a mai világban nincs elismerve, nincs fókuszban, nem beszélünk róla. Mi nők sem tudunk a saját működésünkről, nem akarunk tudni róla, nem akarjuk elfogadni, foglalkozni vele. Ebben a sikerorientált világban, az a lényeg, hogy megfeleljünk, helyt álljunk, és a nőiességünket félretolva, próbálunk, férfias terepen, férfiasan helytállni, miközben megfeledkezünk eredendő nő minőségünkről.

Kérlek, pár szóval írd le nekünk mi is az a dúlaság, és hogy kapcsolódik a Nő 12-szer programodhoz?

A dúla, asszonytársi segítőt jelent. A köztudatban szülés körüli segítőként van számon tartva. Én a női elvonulásainkon is dúlai minőségemben vállalok szerepet, asszonytársi segítőként, ahol támogatom a nőket a nőiségükben megélt változásaikban. Az életünk során a nőiség számos archetípusát, arcát jelenítjük meg, élethelyzeteink, korszakaink függvényében. Női létünk során számos helyzetben jelenthet oltalmat, segítséget egy elfogadó, befogadó, támogató női kör. Ennek életre hívásába két barátnőm számára is invitálás voltam. Pál Adrienn 15 éves tréneri tapasztalatát adta hozzá, Szabó Barbi az alkotóműhelyért volt felelős, és volt gondos házigazdája a hétvégéknek. Mindhárman más-más női minőséget képviselünk, és más-más szerepet töltöttünk be ezeken az elvonulásokon. A Nő 12-szer programot egyedül viszem, Adrienn és Barbi pedig most is a legfőbb támogatóim az én legszűkebb női körömben.

Beszélnél nekem a programodról?

Pillanatnyilag a fő profil most a  Nő 12-szer. Megismerkedünk egy csodálatos női életkör modellel, mely bemutatja a női lét 12+1 archetípusát, mely segít önmagunk mélyebb megismerésében, megértést és nagyobb elfogadást ad a változásainkhoz és női működésünkhöz. Segítség a nőknek abban, hogy hol tartanak, épp milyen archetípust élnek, mik az átfedések és ez a felismerés, hogy segít a változásaikban. Az csoport alkalmat teremt a könnyed kapcsolódásra és egy közösség részesévé válni és megtapasztalni hogy  létezik a női szövetség, megérezzék, megtapasztalják a női kör biztonságot, támaszt nyújtó erejét. Az egyéves programban lehetőség lesz személyes találkozásra, kapcsolódásra és a közös teremtésre is. Minden évszakban sor kerül egy egynapos összejövetelre, ahol önmagunkat, a nőiségünket helyezzük fókuszba és ünnepeljük azt.

Hogyan éled meg a saját nőiességedet? És mennyit profitálsz abból, hogy nőkkel foglalkozol?

Jól vagyok a nőiességemmel. Szeretek nőként létezni a világban. Amivel az ember foglalkozik az visszahat rá, akár tudatos erre, akár nem. Mindez abszolút hatott az életemre, sok változást is hozott, és rengeteg felismerést, amit aztán továbbadhatok és megoszthatok másokkal. Megerősítést nyertem abban, hogy lehet és meg is éri nőként, női energiákkal élni, bárhol, bármilyen terepen.

A nőiségünk értéke soha nem attól függ, hogy a világ elismeri-e? Inkább az a kérdés, hogy mi mikor ismerjük el önmagunknak?!

Hogy látod a 21. század női társadalmát és mit üzensz a nőknek?

Azt gondolom, hogy a nők elférfiasodása, amiről manapság sokat beszélnek, tart valahová, ez is a fejlődés része. Ahogy a köröket újra, meg újra járjuk, ez is csak egy átmeneti állapot. Ebben az időszakban a nők visszaveszik magukhoz az erőt, és ennek az erőnek a tudatában, újra képesek lesznek megengedni maguknak a gyengeséget és a lágy női minőséget megélni.

Üzenem a nőknek, hogy ismerjék el magukban a női erőt, legyen bátorságuk megengedni maguknak a gyengédséget és a lágyságot, főleg, ha már elég bizonyosság van az erejükről. Ne akarjanak jobb férfiak lenni a férfiaknál, és akkor megjelenik a Férfi, aki csak a Nő számára látható. Legyenek éberek arra, mikor helyezik előtérbe a gyengédséget és a lágyságot, és mikor az erőt. Merjenek ezzel játszani és legyenek hajlandók önmagukba fektetni!

Utolsó kérdésként, mi egyébbel foglalkozol még?

Testi-lelki harmónia megteremtése, és helyreállítása, különböző eszközökkel, egyénileg, vagy csoportban. Manuál terápiával, az Access Consciousness® eszközeivel, illetve coaching-gal. Ezekkel tudom segíteni a hozzám forduló embereket, hogy harmonikusabban éljék az életüket, közelebb kerüljenek önmagukhoz és felismerjék a képességeiket, ami által megteremtik azt a valóságot, amire valójában vágynak.

Még egy utolsó kérdés, hol lehet téged megtalálni, hogy lehet a programodhoz kapcsolódni?

Mivel energiáim nagy részét most a Nő 12-szer prémium csoportba fektetem, így mindenkit ide invitálnék, aki kapcsolódni szeretne velem és buzdítom a nőket, hogy csatlakozzanak. Fantasztikus év elé nézünk! 2020 legyen a Nők éve.

Az alábbi linken megtalálhatsz minden infót a csatlakozási lehetőségekről:

http://bercesvirag.hu/a-no-12-szer-fb-csoport/

Nagyon köszönöm, és sok sikert kívánok Neked!

Kincses Anna írónő interjúja Bérces Virággal

Ha a nőiségedet érintő területeken is szeretnél változást elérni, akkor kattints ide: